İsrail Savunma Bakanı Lieberman istifa etti

İsrail Savunma Bakanı Lieberman istifa etti

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman görevi bıraktı.

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, gerçekleştirdiği toplantının ardından istifasını açıkladı. Lieberman açıklamasında erken seçim çağrısı yaptı.

Lieberman lideri olduğu İsrail Evimiz Partisi'ni bugün öğle saatlerinde özel bir toplantıya çağırmıştı.

Lieberman'ın istifasının nedeninin, Gazze'ye yönelik tutum konusunda, İsrail Başbakanı Netanyahu ile yaşadığı anlaşmazlık olduğu ifade ediliyor. Lieberman, Gazzeli gruplara karşı kapsamlı bir hava harekatından yanayken Netanyahu bu doğrultuda bir karar vermemişti.

Birçok kabine üyesinin karşı olmasına rağmen İsrail güvenlik kabinesi Salı günü öğleden sonra Hamas ile ateşkese varılmasına karar vermişti. Channel 10 kanalının aktardığına göre, en az 4 kabine üyesinin itirazına rağmen Netanyahu ateşkes kararını herhangi bir oylama yapmadan aldı.

Lieberman istifasını ilan ederken, ülkede erken seçime gidilme çağrısında da bulundu ve İsrail Evimiz Partisi'nin Netanyahu önderliğindeki Likud Partisi ile kurulan koalisyondan çekildiğini açıkladı.

Lieberman'ın istifasının İsrail'i bir erken seçime sürükleyebileceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News, Star

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.