Netanyahu'nun koalisyon ortaklarından erken seçim çağrısı

Netanyahu'nun koalisyon ortaklarından erken seçim çağrısı

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman'ın istifa etmesinin sonrasında mecliste koltuk sayısı azalan Başbakan Binyamin Netanyahu'nun koalisyon ortakları, erken seçim çağrısında bulundu.

Başbakan Netanyahu, istifa sonrası hükümetin istikrarı için bakanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. İsrail Maliye Bakanı Moshe Kahlon'un söz konusu görüşmede Netanyahu'ya parlamentoda istikrarın yeniden sağlanması için yeni bir hükümet kurulması gerektiğini anlattığı belirtildi.

Kahlon toplantı sonrası yaptığı açıklamada "İsrail vatandaşları ve ülke ekonomisi için en iyi çözüm, ivedi bir şekilde erken seçimlere gitmektir." diye konuştu. İçişleri Bakanı Aryeh Deri'nin de bu çağrıya olumlu baktığı öğrenildi.

Koalisyonun milletvekili sayısı 61'e düştü

Netanyahu'nun liderliğini yürüttüğü ve İsrail Evimiz'in de ortakları arasında yer aldığı 6 partili koalisyon hükümetinin 66 milletvekili bulunuyordu. Liberman istifa edince mecliste 5 sandalyeye sahip İsrail Evimiz Partisi koalisyon dışı kaldı. 120 sandalyeli İsrail meclisinde koalisyon hükümetinin milletvekili sayısı, güvenoyu alabilmesi için gerekli rakam olan 61'e düşmüş oldu.

Kasım 2019'da yapılması beklenen seçimlerin meclisteki kırılgan yapı sebebiyle öne alınarak, erken seçime gidebileceği açıklandı

Netanyahu'nun yolsuzluk davası sürüyor

Yolsuzluk sebebiyle hakkında dava açılan Netanyahu için mahkeme henüz nihai kararını vermedi. Yapılan son kamuoyu yoklamasında Netanyahu'nun Likud Partisi'ne oy veren İsraillilerin yüzde 83'ü, Başbakan'ın Gazze politikasından hoşnut olmadığını açıkladı.

İsrail Savunma Bakanı Liberman, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yaşanan son gerginliğin ardından İsrail ile Filistinli gruplar arasında sağlanan ateşkesi eleştirerek, görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. Aşırı sağcı siyasetçi Avigdor Liberman, 2016'da Savunma Bakanlığı görevine getirilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.