Rusya: Japonya'nın yaptırımları desteklemesi barış anlaşmasını engelliyor

Rusya: Japonya'nın yaptırımları desteklemesi barış anlaşmasını engelliyor

Kremlin Sözcüsü Peskov, Japonya ile 2. Dünya Savaşı'na son verecek bir barış anlaşması imzalamak istediklerini ancak Japonya'nın Rusya'ya yönelik yaptırımları desteklemesinin anlaşmaya engel olduğunu söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, Japonya ile 2. Dünya Savaşı'na son verecek bir barış anlaşması imzalamak istediklerini ancak Japonya'nın Rusya'ya yönelik yaptırımları desteklemesinin anlaşmaya engel olduğunu söyledi.

Rossiya-1 televizyonunda yayınlanan ‘Kremlin. Moskova. Putin’ programında konuşan Peskov “Japonya yaptırımları destekliyor. Bu da barış anlaşmasının imzalanmasını engelleyen sorunlardan biri” dedi.

“Bizim asıl amacımız bir şey vermek ya da almak değil, barış anlaşması imzalamak” diyen Peskov açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “2. Dünya Savaşı’nı sonlandırıp Uzak Doğu’daki bu çok önemli partnerimizle barış anlaşması imzalamalıyız. Rusya ikili ilişkilerde gerçekten güçlü bir sıçrama hissediyor. Tüm bunlar barış anlaşması imzalamamızda yardımcı olmaya yönelik.”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Japonya Başbakanı Şinzo Abe Sinpapur’da Kasım ayında gerçekleştirilen toplantı ve aralık ayında Arjantin’de yapılan G20 zirvesinden sonra barış anlaşmasına yönelik müzakerelerin yeniden başlatılması konusunda anlaşmışlardı.

Japonya, Rusya'nın 2. Dünya Savaşı'nın sonunda kontrolünü eline aldığı Kuril Adaları'nın kendilerine geri verilmesini, barış anlaşmasının imzalanması için şart koşuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.