Japonya ve Rusya'dan 'barış anlaşması' açıklaması

Japonya ve Rusya'dan 'barış anlaşması' açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Japonya ile barış anlaşması imzalamak için çözüm aramaya çalışacaklarını söyledi. Japonya Başbakanı da benzer şekilde barış imzalamaya doğru ilerlediklerini belirtti.

Doğu Ekonomi Forumu için Rusya'nın Vladivostok kentine gelen Japonya Başbakanı Şinzo Abe'yle görüşen Putin, görüşmeden sonra düzenlenen basın toplantısında konuştu. Görüşmede konuşulan konular hakkında bilgi veren Putin şu ifadeleri kullandı: 

"Görüşmede barış anlaşması sorununa değindik. Bilindiği üzere, bu sorun on yıllardır tartışılıyor ve bunun bir saatte çözüleceğini düşünmek naiflik olur. Ancak Moskova, hem Rusya hem de Japonya'yı tatmin edecek ve iki ülke halklarının kabul edeceği çözümler aramaya hazır."

Japonya Başbakanı Abe de, barış anlaşmasının imzalanması için Putin'le birlikte gereken tüm çabayı göstereceklerini ifade etti.

Abe, "Yeni yaklaşımlarımız, Japon-Rus işbirliğinin genel hatlarını değiştiriyor. Tarafların hukuki statülerine herhangi bir zarar verilmeden yapılabilecekler hayata geçiriliyor. Kazandığımız bu deneyimle Putin'le hedeflediğimiz noktaya, barış anlaşmasının imzalanmasına doğru ilerliyoruz. Bu sorunu çözmek için Putin'le her türlü çabayı göstereceğiz" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.