Rusya Karadeniz'e 6 çıkarma gemisi gönderiyor

Rusya Karadeniz'e 6 çıkarma gemisi gönderiyor

Rusya, Karadeniz’de konuşlandırılan savaş gemisi sayısını artırıyor.

Şubat ayının başlarında, Karadeniz’de bulunan Rus savaş gemilerinin sayısı önemli ölçüde artacak.

BlackSeaNews ve Karadeniz Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nün hazırladığı rapora göre, 8 Şubat 2022 tarihinde Rusya Baltık Filosuna ait Korolyov, Kaliningrad ve Misk adlı üç büyük çıkarma gemisi, 9 Şubat 2022 tarihinde ise Rusya Kuzey Filosuna ait Petr Morgunov, Olenegorskiy Gornyak, Gregoriy Pobedonostsev adlı üç büyük çıkarma gemisi Karadeniz’e giriş yapması bekleniyor.

Rusya Karadeniz'e indirme gemilerini yolluyor

Rusya Karadeniz Filosunun 6 çıkarma gemisine sahip olduğuna dikkat çeken uzmanlar, “9 Şubat’ta Ukrayna kıyıları yakınlarında Karadeniz ve Azak Denizi kıyılarına çıkarma operasyonu (veya birkaç operasyon) yürütebilme potansiyeline sahip 12 Rus çıkarma gemisi grubu oluşturulabilir.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, dün yaptığı açıklamada Rusya’nın işgali altında bulunan Kırım’da ve Donbas’ta 65 ile 85 bin arası Rus askerinin konuşlandırıldığını bildirmişti.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.