Rusya: Karasularından barışçıl geçiş hakkına saygı duyuyoruz

Rusya: Karasularından barışçıl geçiş hakkına saygı duyuyoruz

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı, Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan gerilime ilişkin yaptığı açıklamada, "Karasularından barışçıl geçiş hakkı da vardır ve biz buna saygı duyuyoruz. " ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Aleksander Gruşko, Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan gerilime ilişkin yaptığı açıklamada, "Karasularından barışçıl geçiş hakkı da vardır ve biz buna saygı duyuyoruz. " ifadelerini kullandı.

Berlin'de basın mensuplarına açıklama yapan Gruşko şu şekilde konuştu:

"23 Eylül'de üç Ukrayna savaş gemisi Berdyansk'a rahat bir şekilde geçiş yaptı. Onlara pilotaj hizmeti sağlandı ve uygun kanallarla geçiş için bilgi talep edildi. Bu bölgede askeri gemiler de dahil olmak üzere, normal gemi geçişleri için gerekli mekanizmalar mevcuttur. Karasularından barışçıl geçiş hakkı da vardır ve biz buna saygı duyuyoruz. Ancak, aynı zamanda Rusya Federasyonu sınırları ve egemenliğine saygı gösterilmesi gerektiğinden hareket ediyoruz."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.