Rusya: Ukrayna'nın sıkıyönetim kararı tehlike oluşturuyor

Rusya: Ukrayna'nın sıkıyönetim kararı tehlike oluşturuyor

Kremlin Sözcüsü Peskov, Ukrayna'nın sıkıyönetim kararının Ukrayna'nın doğusu için tehlike oluşturduğunu ve söz konusu kararın gerginliği tırmandırabileceğini söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Ukrayna'nın sıkıyönetim kararının Ukrayna'nın doğusu için tehlike oluşturduğunu ve söz konusu kararın gerginliği  tırmandırabileceğini söyledi.

Ukrayna'nın Rusya ile yaşanan gerginliğin ardından ilan ettiği sıkıyönetim kararıyla ilgili olarak Rusya'dan açıklama geldi.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov Salı günü Moskova'da yaptığı açıklamada, sıkıyönetim kararının Ukrayna'nın doğusunda güvenlik durumu açısından bir tehlike oluşturduğunu söyledi. Önümüzdeki yıl Ukrayna'da devlet başkanlığı seçimleri yapılacağını hatırlatan Peskov, "Bu Ukrayna'nın iç meselesi" dedi ancak seçimler öncesinde gerginliğin artabileceği uyarısında bulundu. 

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladilmir Putin'in Rusya-Ukrayna gerginliği konusunda önümüzdeki günlerde açıklama yapmak istediğini söyledi. Peskov, "Rusya Devlet Başkanı bunu gerekli bulması halinde yapacak" diye konuştu. Sözcü Putin’in iki ülke arasındaki gerginliği çok ciddiye aldığını da sözlerine ekledi. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.