Poroşenko: Ukrayna topyekun savaş tehdidi altında

Poroşenko: Ukrayna topyekun savaş tehdidi altında

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, ülkesinin Rusya tarafından topyekun savaş tehdidi altında olduğunu söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, ülkesinin Rusya tarafından topyekun savaş tehdidi altında olduğunu söyledi.

Rusya'nın Ukrayna ile olan sınırındaki askeri varlığını ciddi bir şekilde artırdığını belirten Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ülkesinin "topyekun savaş" tehdidi altında olduğunu söyledi. Rusya ise Karadeniz'de ele geçirdiği üç Ukrayna gemisinde görevli 24 askerden 12'sini tutukladı.

Bir televizyon kanalına demeç veren Poroşenko, "Sınırımız boyunca yer alan üslerde konuşlu (Rus) tankları üç misline çıktı" dedi. Ukrayna-Rusya sınırı boyunca mevzilenen askeri birimlerin sayısının "çarpıcı bir biçimde" çoğaldığını ifade eden Poroşenko, Rusya'nın yaptığı askeri takviyenin Ukrayna için "Rusya ile topyekun bir savaş tehdidi altında" olduğu anlamına geldiğini belirtti.

12 Ukraynalı denizci tutuklandı

Rusya, Pazar günü Karadeniz'de ele geçirdiği üç Ukrayna gemisinde görevli 24 denizciden 12'sini cezaevine koydu. Denizcilerin tutuklanması kararı Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'ın Simferopol kentindeki mahkeme tarafından verildi. Rus medyasında yer alan habere göre askerlerin sınır ihlali suçlamasıyla yargılanacağı davaya kadar iki ay süreyle tutuklu kalacağı bildirildi. Diğer 12 denizcinin Çarşamba günü mahkemeye çıkacağı kaydedildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.