Ukrayna'dan müttefiklerine Karadeniz'deki varlıklarını artırma çağrısı

Ukrayna'dan müttefiklerine Karadeniz'deki varlıklarını artırma çağrısı

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, müttefik ülkelere ve Almanya'ya Karadeniz'deki varlıklarını artırma çağrısında bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko, müttefik ülkelere ve Almanya'ya Karadeniz'deki varlıklarını artırma çağrısında bulundu ve bu çağrıyı Karadeniz’de Rusya’nın saldırgan tavırlarının dizginlenmesi adına yaptığını söyledi.

Rusya'nın Ukrayna sınırına çok fazla sayıda asker yığınağı yaptığını belirten Poroşenko, Rusya'nın Karadeniz’de iki ülke arasında yaşanan olayı bahane ederek Ukrayna topraklarına girme niyetinde olduğunu öne sürdü.

Almanya’da Funke Medya Grubu’nda yayınlanan röportajında Poroşenko, “Rusya’nın saldırgan tavırlarına karşı, birlikte, güçlü ve net bir reaksiyon ortaya koymalıyız” dedi.

Ukrayna Başkanı, “Rusya, Mariupol ve Berdyansk şehirlerini bloke ederek işgal ettiği Donbas ve Kırım arasında bir koridor oluşturmaya çalışıyor." ifadelerini kullandı.  

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.