NATO Ukrayna'ya ek askeri destek vermeyecek

NATO Ukrayna'ya ek askeri destek vermeyecek

NATO Genel Sekreteri, Kiev'e ek destek sunulup sunulmayacağı yönündeki soruya, NATO'nun Karadeniz'deki varlığını son yıllarda güçlendirdiğini söyleyerek cevap verdi.

NATO, Rusya ile gerilim yaşayan Ukrayna'ya ek askeri destek verilmeyeceği mesajı verdi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Salı günü Brüksel'de NATO dışişleri bakanlarının yapacağı toplantıda "Rusya'ya açık bir mesaj” gönderileceğini belirtti.

Stoltenberg, Kiev'e ek destek sunulup sunulmayacağı yönündeki soruyu yanıtında ise NATO'nun Karadeniz'deki varlığını son yıllarda güçlendirdiğini hatırlatmakla yetindi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg açıklamasında sadece Ukraynalı donanma mürettebatının serbest bırakılması, gemilerin salınması ve Ukrayna'nın Azak Denizi'ndeki limanlara engel olmadan erişimin sağlanması yönündeki çağrıyı yineledi. Stoltenberg, "Uygulanan bu şiddeti haklı kılacak hiçbir gerekçe yok" diye konuştu.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko geçen hafta ayrıca Alman Bild gazetesine yaptığı açıklamada "Almanya bizim en sıkı müttefiklerimiz arasında yer alıyor. Şimdi NATO içinden ülkelerin Ukrayna'nın güvenliğini sağlamak ve yardım etmek için Azak Denizi'ne donanma gemileri göndermeye hazır olacaklarını umuyorum" diye konuşmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.