Rusya Kerç Köprüsü patlamasıyla 'ilişkili' 8 kişiyi gözaltına aldı

Rusya Kerç Köprüsü patlamasıyla 'ilişkili' 8 kişiyi gözaltına aldı

Rusya, işgal altındaki Kırım Yarımadası'nı Rus anakarasına bağlayan Kerç Köprüsü'ne yönelik saldırıya ilişkin soruşturmayı yürütüyor.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), stratejik önemdeki köprüde meydana gelen patlamayla ilgili 8 'şüpheliyi' gözaltına aldı.

FSB'den yapılan açıklamada, Kerç Köprüsü'nde meydana gelen saldırının Ukrayna askeri istihbaratınca organize edildiği belirtildi.

Gözaltına alınan kişilerden 5'inin Rusya, diğer 3'ünün ise Ukrayna ve Ermenistan vatandaşı olduğu ifade edilen FSB açıklamasında, "terör saldırısının hazırlık aşamasında yer alan 12 suç ortağı tespit edildi." değerlendirmesinde bulunuldu.

FSB'ye göre köprüde patlamaya yol açan patlayıcılar Ukrayna'nın liman kenti Odessa'dan ağustos ayında yola çıkarıldı ve sırasıyla Bulgaristan, Gürcistan ve Ermenistan üzerinden Rusya'ya getirildi.

2014 yılında Rusya tarafından işgal ve ilhak edilen Kırım'ı Rus topraklarına bağlayan Kerç Köprüsü'nde gerçekleşen patlamada 4 kişi yaşamını yitirmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, FSB'ye Kırım yarımadasına giden yollar üzerinde güvenliğin artırılması talimatı vermişti.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.