Rusya, Kırım Tatar siyasi tutsak Abdullayev'e yeniden hücre cezası verdi

Rusya, Kırım Tatar siyasi tutsak Abdullayev'e yeniden hücre cezası verdi

Kırım Tatar siyasi tutsak Teymur Abdullayev’in tekrar hücre cezasına gönderildiği bildirildi.

Rus işgali altındaki Kırım’da Kırım Tatarlarına baskı uygulamak amacıyla kurgulandığı belirtilen Hizb-ut Tahrir Davası çerçevesinde 16,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Kırım Tatar siyasi tutsak Teymur Abdullayev’e yönelik baskılar sürüyor.

Teymur Abdullayev’in tekrar hücre cezasına gönderildiği bildirildi.

Kırım Tatar siyasi tutsaklar Teymur Abdullayev ve Uzeir Abdullayev’in annesi Dilara Abdullayeva, oğlu Teymur Abdullayev’in tekrar hücre cezasına gönderildiğini duyurdu. Dün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Abdullayeva, “Cumartesi akşamı oğlum Teymur ile telefonda görüştüm. Oğlumun sesinde endişe ve umutsuzluk hissediliyordu. Eklemlerde şiddetli ağrı, ayaklarına sık sık kramp girdiğini, ayakların devamlı üşüdüğünü ve vücudunda bir döküntünün oluştuğunu anlattı.” diye aktardı.

Oğlunun aylarca hücrede tutulduğunu hatırlatan Abdullayeva, “Teymur bana yine 15 günlük hapis cezasına gönderildiğini ve ceza başlar başlamaz 10 günlük hücre cezasına daha çarptırıldığını bildirdi. Yani 8 Aralık 2021’e kadar hücre cezasında kalacak.” ifadelerini kullandı.

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.