Rusya, Kırım Tatarı siyasi tutsak Teymur Abdullayev'i bir yıldır hücrede tutuyor

Rusya, Kırım Tatarı siyasi tutsak Teymur Abdullayev'i bir yıldır hücrede tutuyor

Rusya, işgal ettiği Kırım'da tutukladığı siyasi tutsak Teymur Abdullayev'i yaklaşık bir yıldır hücre cezasında tutuyor.

Rusya, işgal ettiği Kırım'da tutukladığı siyasi tutsak Teymur Abdullayev'i yaklaşık bir yıldır hücre cezasında tutuyor.

Rus işgali altındaki Kırım’da Kırım Tatarlarına baskı uygulamak amacıyla kurgulanan Hizb-ut Tahrir Davası çerçevesinde, 16,5 yıl hapis cezasına mahkum edilen Kırım Tatar siyasi tutsak Teymur Abdullayev’e yönelik baskı devam ediyor. Teymur Abdullayev’in hücre cezasının yine uzatıldığı ve Teymur’un abisi siyasi tutsak Uzeir Abdullayev’in de hücre cezasına gönderildiği bildirildi.

Kırım Haber Ajansı'nın haberine göre, Kırım Tatar siyasi tutsak Teymur Abdullayev’in annesi Dilara Abdullayeva, işgalcilerin düzmece suçlamaları çerçevesinde mahkum edilen oğullarına hücre cezası verildiğini duyurdu. Sosyal medya üzerinden dün açıklama yapan Abdullayeva, yaklaşık bir senedir hücre cezasında tutulan oğlu Teymur Abdullyev’in cezasının yine uzatıldığını, diğer oğlu Uzeir Abdullayev’e de hücre cezası verildiğini bildirdi. Cezaevi görevlilerinden oğullarına hücre cezası verildiğini öğrenen acılı anne, oğullarının ceza süreleri hakkında bir bilgi alamadığını aktardı.

Bir yıl önce hapishaneye sevk edilmişti

Kırım Tatar siyasi tutsak Teymur Abdullayev, yaklaşık bir yıl önce Rusya’ya bağlı Başkurdistan Cumhuriyeti’nin Salavat şehrindeki cezaevinde sevk edildi. Cezaevine getirildikten hemen sonra Abdullayev hücre cezasına gönderildi. Bir yıl içinde Teymur Abdullayev sadece yaklaşık bir ay sıkı gözetim koğuşunda ve Kovid-19 nedeniyle 3 hafta karantinada tutuldu. Bunun dışında cezaevi yönetimi baskı uygulamak amacıyla Teymur Abdullayev’i yaklaşık bir yıldır hücre cezasında tutuyor.

Daha önce Rusya Federal Ceza Uygulama Servisi (FSİN) ve Aşırılıkla Mücadele Merkezi görevlilerinin Abdullayev ile konuşarak görüşlerinden vazgeçmeyi ve iş birliği yapmayı teklif ettiği bildirilmişti. Görevliler Abdullayev’e iş birliği yapmak istemediği için sürekli hücre cezasına gönderildiğini belirtmişlerdi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.