Rusya'dan Kırım Tatar siyasi tutsak Abdullayev'e uzun süreli hücre cezası

Rusya'dan Kırım Tatar siyasi tutsak Abdullayev'e uzun süreli hücre cezası

Rusya'nın hapsettiği Kırım Tatar siyasi tutsak Teymur Abdullayev, uzun süreli hücre cezasına mahkum edildi.

Rusya'nın hapsettiği Kırım Tatar siyasi tutsak Teymur Abdullayev, uzun süreli hücre cezasına mahkum edildi.

Kırım Haber Ajansı QHA'nın haberine göre, Rus işgali altındaki Kırım’da Kırım Tatarlarına baskı uygulamak amacıyla ortaya atılan Hizb-ut Tahrir Davası çerçevesinde, 16,5 yıl hapis cezasına mahkum edilen Kırım Tatar siyasi tutsak Teymur Abdullayev’in, 22 Ocak 2021 tarihine kadar hücre cezasında kalmaya devam edeceği bildirildi.

Öte yandan sağlık durumu kötü ola Abdullayev’in annesi Dilara Abdullayeva, oğluna gönderdiği ilaçların da teslim edilmediğini söyledi.

Kırım Tatar siyasi tutsak Teymur Abdullayev’in annesi Dilara Abdullayeva, oğlunun 22 Ocak 2021 tarihine kadar hücre cezasında tutulacağını bildirdi. Ukrinform haber ajansına dün açıklamalarda bulunan Abdullayeva, oğlu ile telefonda görüştüğünü anlattı. Abdullayeva, 7 Ocak 2021 tarihinde oğlu Teymur Abdullayev ile telefon görüşmesi yaptığını bildirerek, “Hücre cezasında tutuluyor. Cezasını 22 Ocak’a kadar uzattılar! Teymur artık ceza nedenini aramayı bıraktı. Hiçbir anlamı olmadığını söylüyor; ne de olsa masum olduğunu kanıtlamak imkansız.” diye anlattı.

İlaçları teslim edilmedi

Abdullayeva, aralık ayında Covid-19 geçiren oğlunun hala halsizlik hissettiğini, öksürdüğünü ayrıca görme yetisinin kötüleştiğini bildirdi. Cezaevine ilaç ve vitamin gönderdiğini belirten acılı anne, onların cezaevine ulaştığını ancak oğluna hala verilmediğini aktardı.

Kırım Tatar siyasi tutsak Teymur Abdullayev yaklaşık bir yıl önce Rusya’ya bağlı Başkurdistan Cumhuriyeti’nin Salavat şehrindeki cezaevinde sevk edildi. Cezaevine getirildikten hemen sonra Abdullayev hücre cezasına gönderildi. Bir yıl içinde Teymur Abdullayev sadece yaklaşık bir ay sıkı gözetim koğuşunda ve Covid-19 nedeniyle 3 hafta karantinada tutuldu. Bunun dışında cezaevi yönetimi baskı uygulamak amacıyla Teymur Abdullayev’i yaklaşık bir yıldır hücre cezasında tutuyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.