Rusya Kırım'da 20 Tatar Türkü'nü alıkoydu

Rusya Kırım'da 20 Tatar Türkü'nü alıkoydu

Kırım’daki Rus yönetimi, siyasi tutsaklara destek veren Kırım Tatarlarına baskı uygulamayı sürdürüyor.

Kırım’daki Rus yönetimi, siyasi tutsaklara destek veren Kırım Tatarlarına baskı uygulamayı sürdürüyor.

Rusya tarafından Tatarlara baskı amacıyla kurgulandığı belirtilen “Hizb-ut Tahrir Davası” çerçevesinde toplamda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Kurman Grubundaki Kırım Tatar siyasi tutsakları Eskender Abdulganiyev, Arsen Abhairov ve Rüstem Emirüseinov’a destek vermek için, Kırım Garnizonu Askeri Mahkemesi önünde toplanan yaklaşık 20 Kırım Tatar aktivist alıkonuldu.

Kırım Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre, Rus mahkemesinde süren davaya dinleyici olarak katılmak isteyen Kırım Tatar aktivistler, Rus güçler tarafından alıkonuldu. Kırım Tatar aktivist Lutfiye Zudiyeva alıkonulanlar arasında Kırım Dayanışması sivil teşkilatının 3 gazetecisinin (Zidan Acıkelamov, Ruslan Paralamov ve Dilaver İbragimov) bulunduğunu aktardı.

Daha önce, 11 Ekim’de Kırım Tatar siyasi tutsakları Eskender Abdulganiyev, Arsen Abhairov ve Rüstem Emirüseinov’a destek vermek isteyen Kırım Tatarları mahkeme önünde alıkonulmuştu. Alıkonulan kişiler para cezasına çarptırılmıştı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.