Rusya, kullanıcı verilerini paylaşmayan Telegram'a para cezası kesti

Rusya, kullanıcı verilerini paylaşmayan Telegram'a para cezası kesti

Rusya hükümeti, Telegram'dan istediği kişisel verilerin şirket tarafından reddedilmesi gerekçesiyle yaklaşık 14 bin dolar ceza kesti.

Rusya hükümeti kullanıcı verilerini paylaşmayı reddeden mesajlaşma uygulaması Telegram’a 800 bin Ruble, yani yaklaşık 14 bin dolar ceza kesti. Telegram CEO'su Pavel Durov, daha önce kullanıcılarının mahremiyetine saygı duydukları gerekçesi ile tek bir baytlık özel verinin dahi hükümetle paylaşılmayacağı güvencesini kullanıcılarına vermiş, ancak bunun ardından  Rusya Federal Güvenlik Servisi ile ters düşmüştü. Rusya hükümeti, popüler mesajlaşma uygulamasının, teröristlerin büyük çapta eylemler gerçekleştirmek için bir iletişim kanalı olarak kullanılabileceğini ve bu nedenle kişisel bilgilerin paylaşılması gerektiğini söylüyor.

Telegram CEO'su Pavel Durov, ünlü sosyal ağ VK üzerinden paylaştığı yazıyla, söz konusu hareketin anayasaya aykırı olduğunu ve vatandaşların gizliliğini ihlal ettiğini paylaşarak,  Rusya Federasyonu Anayasasının 23'üncü maddesi gereği, yazışmaların, telefon konuşmalarının, posta, telgraf ve diğer iletişim kanallarının gizliliğine dikkat çekiyor.

Rusya Federasyonu Federal Güvenlik Hizmeti'nin gereklerinin teknik olarak mümkün olmadığı gerçeğine ek olarak, Rusya Federasyonu Anayasası'nın 23. Maddesiyle çelişiyor. Maddede "Herkes, yazışma, telefon görüşmeleri, posta, telgraf ve diğer iletişim gizliliği hakkına sahiptir." yazıyor.

Telegram ile  Rusya hükümeti arasında yaşanan bu gelişmelerin nasıl sonuçlanacağı merak ediliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.