Rusya, Telegram'ı yasaklamakla tehdit etti

Rusya, Telegram'ı yasaklamakla tehdit etti

Rusya Federal Güvenlik Servisi, konuşma programı üzerinden yapılan konuşmalara ulaşmak istiyor.

Rusya Temyiz Mahkemesi, popüler mesajlaşma uygulaması Telegram’ın Rus güvenlik hizmetlerine veri sağlamaya zorlanmasına hükmetti. Rus mahkemesi Telegram'a 15 gün süre verdi. Eğer Telegram isteneni yapmazsa uygulama Rusya’da yasaklanabilirTelegram’ın kurucusu Pavel Durov attığı bir tweette “Tehditler işe yaramayacak. Telegram özgürlük ve mahremiyetin yanında duracak.” dedi.

Telegram,şifreleme anahtarları ve sohbet geçmişlerini talep eden Rus istihbaratının kullanıcı haklarını ihlal ettiğini savunmuştu.

Birkaç ülkedeki yetkililer Telegram’ın IŞİD destekçileri tarafından tercih edilen mesajlaşma uygulaması olduğuna inanıyor. Ancak Telegram, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un personelinden çok uluslu gazetecilere kadar pek çok insan arasında oldukça popüler. Telegram 100 milyondan fazla kullanıcısı olduğunu söylüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.