"Rusya Kuzey Kore'den silah satın alıyor"

"Rusya Kuzey Kore'den silah satın alıyor"

ABD basını Rusya'nın Kuzey Kore'den silah aldığını öne sürdü. Haberlerin dayanağı olarak ABD istihbaratı belgeleri gösterildi.

New York Times'ın Amerikan istihbarat belgelerine dayandırdığı haberine göre, Rusya, Kuzey Kore'den top mermisi ve roket satın alıyor.

ABD istihbaratında gizliliği kaldırılan dokümanlarda, Rusya'nın Kuzey Kore'den milyonlarca top mermisi ile roket satın aldığı bilgisi yer aldı.

ABD hükümet yetkilileri, Rusya'nın önce İran'a ve şimdi Kuzey Kore'ye yönelme kararının, ABD ve Avrupa tarafından uygulanan yaptırımların ve ihracat kontrollerinin Rus ordusunun malzeme teminine zarar verdiğinin bir işareti olduğunu bildirdi.

Rusya'nın İran yapımı dronları satın aldığı duyurulmuştu. ABD'li yetkililer, söz konusu dronların mekanik sorunlarının olduğunu öne sürmüştü.

Beyaz Saray, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının öncesinde Moskova'nın askeri planlarına dair dokümanların gizliliğini kaldırmaya başlamıştı. Önce özel olarak "müttefiklerle paylaşılan" bilgilerin daha sonra kamuya açık yayımlandığı belirtiliyor.

Kaynak: NTV

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.