ABD'den Kuzey Kore'ye gözdağı: USS Ronald Reagan uçak gemisi Güney Kore'de

ABD'den Kuzey Kore'ye gözdağı: USS Ronald Reagan uçak gemisi Güney Kore'de

ABD uçak gemisi dört senenin ardından yeniden Güney Kore sularında.

ABD uçak gemisi 'USS Ronald Reagan', 'Kuzey Kore'ye bir mesaj vermek' amacıyla çıktığı yolculukta Güney Kore sahillerine ulaştı.

Tuğamiral Michael Donelly'nin gazetecilere verdiği demeçte ziyaretin amacının Güney Kore ile dostane ilişkiler kurmak ve donanmaların müşterek çalışma kabiliyetini artırmak olduğunu ifade etti.

Gazetecilerin Kuzey Kore'ye bir işaret verilip verilmediği yönündeki sorularına "Mesaj verme işini diplomatlara bırakıyoruz." diyerek cevap veren Donelly, ortak tatbikatların karşıdan gelebilecek tehditlere bir yanıt niteliğinde olacağını da ekledi.

Kuzey Kore'nin 2017'de durdurulan nükleer denemelere devam etme kararı almasının ardından Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-Yeol, müttefik ülke ABD ile tatbikat yapma konusunda ısrarcı bir tutum sergilemişti.

Bu hususta Uzak Doğu ülkesi, ABD'nin bölgeye caydırıcı güç olması amacıyla ağır silahlar yerleştirmesi konusunda anlaştı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

 
 

 

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum