ABD uçak gemisi Güney Kore yolcusu

ABD uçak gemisi Güney Kore yolcusu

2018 yılından sonra bir ABD uçak gemisi, Güney Kore'ye yeniden varmış olacak.

ABD ve Güney Kore, Kuzey Kore'nin nükleer faaliyetlerine karşı askeri iş birliğini sürdürüyor.

Bu kapsamda ABD'ye ait bir uçak gemisi yakın zamanda Güney Kore'deki bir deniz üssüne demir atacak.

USS Ronald Reagan adlı uçak gemisinin cuma günü Güney Kore'nin güneyindeki liman kenti Busan'daki deniz üssüne ulaşması bekleniyor.

ABD uçak gemisinin bölgeye varmasıyla birlikte iki ülke arasında ortak bir askeri tatbikat yapılması planlanıyor.

Güney Kore Deniz Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, "İki ülkenin donanmaları müşterek tatbikatlar yürüterek, askeri hazırlıklarını pekiştirmeyi ve Güney Kore-ABD ittifakının Kore Yarımadası'ndaki barış ve istikrara olan metanetli duruşunu kanıtlamayı planlıyor." denildi.

ABD Başkanı Joe Biden ve Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, gerekli görüldüğü takdirde Kuzey Kore'yi nükleer füze testlerinden caydırmak amacıyla bölgeye daha fazla ABD ağır silahları konuşlandırılması yönünde anlaşma sağlamış ve bölgedeki gerilim daha da tırmanmıştı.

Buna karşılık Kuzey Kore, ABD'yi bölgedeki ülkeleri devşirmeye çalışarak "Asya NATO"su kurmaya girişmekle suçlamıştı.

Pyongyang hükümeti, ABD'nin bölgedeki müttefikleriyle yaptığı askeri tatbikatların bir savaş hazırlığı olduğu ve böylece Kuzey Kore'nin devrilmesinin hedeflendiğini iddia ediyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.