Kuzey Kore'de 'nükleer silah yasası' yürürlüğe girdi

Kuzey Kore'de 'nükleer silah yasası' yürürlüğe girdi

Pyonyang'da dikkatleri çeken bir yasa hayata geçti.

Kuzey Kore'de nükleer silahların önleyici saldırılarda kullanılmasının önü açıldı. Ülke lideri Kim Jong Un, bugün yaptığı açıklamada uygulamaya giren kararın geri alınamaz olduğunu söyleyerek karşı görüşteki düşüncelere de cevap vermiş oldu.

Bölge kaynaklarına göre bu karar Kuzey Kore'nin 2017'den beri askıya alınan nükleer silah denemelerine devam etmeye hazırlandığının bildirilmesinden sonra geldi.

100 yıl yaptırımlara maruz kalınsa bile Kuzey Kore'nin silahlarından vazgeçmeyeceğini belirten Kim Jong Un konuşmasında şu ifadeyi kullandı:

"Nükleer silah politikasını yasalaştırmanın en büyük önemi, nükleer silahlarımız üzerinde pazarlık yapılmaması için geri dönüşü olmayan bir çizgi çizmektir."

Ülkede 2013'te yürürlüğe giren yasaya göre, nükleer silah herhangi bir işgal girişimine karşın veya nükleer güce sahip bir düşman ülkenin saldırılarına misilleme olarak kullanılabilecekti.

Yeni yasaya göre ise karşı taraftan saldırı yapılmamış olsa dahi herhangi bir saldırı tehdidin tespit edilmesi durumunda önleyici saldırı için nükleer mühimmat kullanılabiliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.