Rusya lideri Putin Kuzey Kore'ye gidiyor

Rusya lideri Putin Kuzey Kore'ye gidiyor

Peskov Kuzey Kore ziyaretiyle ilgili olarak, "Rusya Devlet Başkanı'nın öngörülebilir bir gelecekte ziyareti gerçekleştirmesini umuyoruz" dedi.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Pyongyang'dan aldığı davetin ardından komşu Kuzey Kore'ye bir ziyaret planladığını söyledi.

Peskov, "Rusya Devlet Başkanı'nın öngörülebilir bir gelecekte ziyareti gerçekleştirmesini umuyoruz" dedi.

Rusya'nın Şubat 2022'de Ukrayna'yı geniş çaplı işgali ve sonrasında Batı'nın Moskova ile bağlarını koparmasının ardından Moskova destek için uluslararası alanda izole edilmiş olan Kuzey Kore'ye yöneldi.

Putin geçtiğimiz sonbaharda Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'u kabul etmişti. İki liderin bu görüşmede Pyongyang'ın Moskova'ya silah sevkiyatını ele aldığı düşünülüyor.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Choe Son Hui şu anda Moskova'ya üç günlük bir ziyarette bulunuyor ve burada Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşmeler yapması planlanıyor. Peskov, Putin ile bir görüşmenin ihtimal dahilinde olduğunu da söyledi.

Gözlemciler, tüm eleştirilere rağmen iki ülkenin karşılıklı silah ticaretini genişletmek istediğine inanıyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum