Rusya ile İran arasında 'önemli' bir anlaşma imzalanacağı açıklandı

Rusya ile İran arasında 'önemli' bir anlaşma imzalanacağı açıklandı

Zaharova yeni anlaşmanın iki lider arasında yapılacak temaslar sırasında imzalanmasının beklendiğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Çarşamba günü yaptığı açıklamada Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İranlı mevkidaşının iki ülke arasında son aşamaya gelinen yeni bir devletlerarası anlaşmayı yakında imzalanmasının beklendiğini ifade etti.

Putin geçtiğimiz ay Kremlin'de İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile, Moskova ve Tahran arasında ABD ve İsrail'in kaygıyla izlediği siyasi, ticari ve askeri ilişkilerin arttığı bir ortamda beş saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova Çarşamba günü gazetecilere yaptığı açıklamada yeni anlaşmanın Moskova ve Tahran arasındaki stratejik ortaklığı pekiştireceğini ve ilişkilerin tamamını kapsayacağını ifade etti.

Zakharova “Bu gecikmiş bir anlaşma" dedi.

Zaharova yeni anlaşmanın iki lider arasında yapılacak temaslar sırasında imzalanmasının beklendiğini söyledi.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, TASS ajansına yaptığı açıklamada iki lider arasındaki görüşme için kesin bir tarihin henüz belirlenmediğini söyledi.

Kremlin Kasım ayında yaptığı açıklamada Rusya ve İran'ın "askeri-teknik işbirliği alanı da dahil olmak üzere" ilişkilerini geliştirmekte olduğunu belirtmiş ancak Beyaz Saray'ın İran'ın Rusya'ya balistik füze sağlamayı düşünüyor olabileceği yönündeki iddiası hakkında yorum yapmaktan kaçınmıştı.

İranlı yetkililer Rusya ile askeri işbirliğinin her geçen gün arttığını belirtiyor. İran Kasım ayında Rusya'nın kendisine Su-35 savaş uçakları, Mi-28 saldırı helikopterleri ve Yak-130 pilot eğitim uçakları sağlaması için gerekli anlaşmaları tamamladığını açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News, Reuters

x.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum