Rusya Luhansk'tan sonra gözünü Donetsk'e çevirdi

Rusya Luhansk'tan sonra gözünü Donetsk'e çevirdi

Rusya'nın Luhansk'ın ardından Donetsk oblastında, özellikle Sloviansk ve Kramatorsk yerleşimlerine ilerleyeceği düşünülüyor.

Rus güçleri Ukrayna'nın Luhansk oblastındaki son büyük yerleşim yeri olan Lısıçansk şehrini ele geçirerek, Luhansk genelinde tam kontrolü sağlaması sonrası gözlerini Donetsk bölgesine çevirdi.

Rusya'nın bir sonraki hedefi Donetsk

Luhansk bölgesi Valisi Serhiy Hadai, Rusya'nın Luhansk'ta tam kontrolü sağlamasının ardından yönünü Donetsk'e çevireceğini doğruladı. Vali ayrıca Luhansk'ta bulunan bazı köylerde çatışmaların devam ettiğini öne sürdü.

Hadai, Donetsk oblastında Sloviansk ve Bahmut şehirlerinin yoğun bombardımana maruz kalabileceğini ilan etti.

Rusya güçlerinin bu bölgelere büyük saldırı hazırlığında olmasına rağmen askeri birliklerin tamamını ön cephelere aktarmaktan kaçınacağını söyleyen Hadai, Rus ordusunun savunma hatlarında boşluklar meydana gelmesi halinde Ukrayna güçlerinin karşı taarruzda bulunabileceğine dikkat çekti.

Hadai, Rusya'nın yine de Donetsk üzerinde askeri operasyonlarını yoğunlaştıracağını ve şimdiden Bahmut'u şiddetli bir biçimde bombalamaya başladıklarını belirtti.

Rusya, Luhansk'da tam hakimiyet elde etmeden önce burada bulunan Severodonetsk ve Lısıçansk şehirlerini kesintisiz bir şekilde bombalamıştı.

Vali Hadai, Ukrayna askeri doktrini göz önüne alındığında, şehir savaşlarını değil tamamen savaşı kazanmaları gerektiğine dikkat çekti.

Rusya, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yönelik saldırılarından vazgeçmesinin ardından 2014 yılından beri Moskova yönetimi destekli ayrılıkçıların Ukrayna'ya karşı mücadele verdiği Luhansk ve Donetsk'i ele geçirmeye yoğunlaştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.