Ukrayna'nın doğusu ağır Rus bombardımanı altında

Ukrayna'nın doğusu ağır Rus bombardımanı altında

Ukraynalı yetkililerin iddialarına göre bombardımanı sonucu evlerin %80'inin kullanılamaz hale getiren Rusya, Severodonetsk şehrinde kontrolü ele geçirmesinin ardından gözünü Lısıçansk'e dikti.

Rusya, Ukrayna güçlerinin doğuda kontrol ettiği son büyük şehir olan Lısıçansk'i ağır bir şekilde bombalamaya devam ediyor.

Luhansk bölgesi Valisi Serhiy Hadai, Rusya askeri kuvvetlerinin kuşatma altına alma girişimlerinde bulunduğu Lısıçansk'i durmaksızın bombaladığını aktardı.

Ukrayna devlet televizyonuna konuşan Hadai, "Lısıçansk'in eteklerinde çatışmalar devam ediyor. Rus ordusu durmaksızın saldırmaya devam ediyor." ifadesini kullandı.

Çatışmaların zirve yaptığını ve bombardıman sıklığının çok fazla olduğunu söyleyen Hadai, savaştan önce nüfusun 150 bin olduğu şehirde şu an 15 bin kişinin bulunduğunu sözlerine ekledi.

Hadai ayrıca, Rusların şehre çok sayıda askeri araç ve personel getirdiğine dikkat çekti.

İngiltere Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Lısıçansk'teki çatışmaların muhtemelen şehir merkezinin 10 kilometre güney batısında bulunan petrol rafinerilerinin yer aldığı noktalarda gerçekleştiği belirtildi.

Öte yandan bölge kaynakları Rusya'nın şehirdeki köylere yönelik bombardımana devam ettiği ve bunun sonucunda bir tahıl deposunun imha olduğunun bilgisini paylaştı.

Ukrayna'nın Rusya'ya karşı savaşındaki kararlılığının ve sebatının Lısıçansk'i savunmasında önemli bir faktör olacağı belirtiliyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, NATO'nun Madrid zirvesinde, Rus topçu üstünlüğünü kırmanın önemine dikkat çekmiş ve Ukrayna ordusunun daha modern bir sisteme duyduğu ihtiyacı dile getirmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.