Rusya Ukrayna'da sivilleri hedef aldı: 19 ölü

Rusya Ukrayna'da sivilleri hedef aldı: 19 ölü

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik ağır bombardımanı sürüyor. Bombardıman ve füze saldırıları sonucu çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Rusya güçlerinin Ukrayna doğusuna ve güneybatısına yönelik bombardımanı devam ediyor. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik son saldırısında ülkenin güneybatısında bulunan Odesa kenti füzelerle hedef alındı.

Rusya'nın füze saldırısı sonucu bir bina ağır hasar aldı.

Ukrayna yetkilileri yaptığı açıklamada, Rus füzelerinin Odesa kentindeki sivil yerleşim birimlerini hedef aldığını duyurdu. Yerel kaynakların aktardığına göre, füze saldırısında 2'sii çocuk 19 sivil yaşamını yitirirken 30 kişi yaralandı.

fwj2se2wyaac6bb.jpg

Söz konusu saldırı, Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın tahıl ihracının kolaylaşması için 'iyi niyet göstergesi' olarak Yılan Adası'ndan çekildiğini açıklamasının ve Ukrayna'nın Rus askeri kuvvetlerini adalardan sürdüğünü belirtmesinin ardından geldi.

Rusya Ukrayna doğusuna yönelik saldırılarını artırıyor

Öte yandan Rusya, Ukrayna güçlerinin doğuda kontrol ettiği bölgelere yönelik ağır bombardımanlarını sürdürüyor.

Luhansk bölgesi Valisi Serhiy Hadai, dün, Rusya askeri kuvvetlerinin kuşatma altına alma girişimlerinde bulunduğu ülkenin doğusundaki Lısıçansk şehrini durmaksızın bombaladığını aktarmıştı.

Çatışmaların zirve yaptığını ve bombardıman sıklığının çok fazla olduğunu söyleyen Hadai, savaştan önce nüfusun 150 bin olduğu şehirde şu an 15 bin kişinin bulunduğunu sözlerine eklemişti.

Hadai ayrıca, Rusların şehre çok sayıda askeri araç ve personel getirdiğine dikkat çekmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.