Rusya Ukrayna'nın doğusundaki saldırılarını artırıyor

Rusya Ukrayna'nın doğusundaki saldırılarını artırıyor

Rusya'nın Ukrayna doğusundaki bazı şehirlerde saldırılarını daha da artıracağı aktarılıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Luhansk bölgesinde kontrol sağlamalarının ardından Rus ordusuna Ukrayna doğusunda taarruzları artırma sinyali vermesi sonrası Donbas bölgesinde Rus kaynaklı hava saldırılarında artış yaşandı.

Putin 4 Temmuz Pazartesi günü ordu güçlerine verdiği buyrukta, "Luhansk'ta olduğu gibi" Ukrayna doğusunda da saldırıları yoğun bir şekilde devam etmeleri gerektiğinin altını çizmişti.

Bu gelişmeler sonrası Rusya güçleri, Donbas adıyla bilinen Ukrayna'nın eski endüstri bölgesine yönelik hava saldırılarını artırdı.

Ukrayna'ya bağlı yerel yetkililer, bölge halkını Rus hava saldırılarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Ukrayna'nın Donbas bölgesinde bulunan Donetsk oblastı askeri yönetim başkanı Pavlo Kyrylenko, Rus güçlerin Kramatorsk ve Avdiyivka şehirlerinde sivil yerleşim yerlerine hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.

Rus güçlerin ayrıca dün Kramatorsk'u bombardımana tuttuğu, bunun sonucunda 7 sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Öte yandan Donetsk'te faaliyet gösteren Rus ayrılıkçı güçlerin açıklamalarına göre, Ukrayna kaynaklı saldırılarda 1 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Putin yakın zamanda yaptığı bir açıklamada Ukrayna'daki savaşın Rusya için henüz yeni başladığını ilan etmişti.

Bunun sonucunda Rusya'nın Ukrayna doğusunda Donetsk'e yönelik saldırılarını büyük oranda artırması bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.