"Rusya Mali'de Müslüman sivillere sistematik işkence uyguluyor"

"Rusya Mali'de Müslüman sivillere sistematik işkence uyguluyor"

Rusya'nın Batı Afrika ülkesi Mali'de Müslüman sivilleri işkence kamplarına attığına dair raporlar gün yüzüne çıktı.

Rusya'nın Batı Afrika ülkesi Mali'de Müslüman sivilleri işkence kamplarına attığına dair raporlar gün yüzüne çıktı.

Ülkede geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen askeri darbeler sonrasında oluşan cunta yönetimi Rusya ile yakınlaşmış, Rus paralı asker oluşumu Wagner'i ülkeye davet etmişti.

Wagner, Mali'de konuşlandıktan sonra askeri operasyonlara katılmaya başlamıştı.

"Müslümanlar işkence kamplarına atılıyor"

Bölge kaynaklarının aktardığı raporlara göre Rus güçleri, özellikle ülkenin orta kesimindeki Fulani Müslümanlara yönelik baskıyı artırmış durumda.

Geçtiğimiz günlerde Wagner ve Mali ordu güçlerinin bölgede onlarca Müslüman sivili yakarak katlettiğine dair bilgiler ortaya çıkarılmıştı.

Bölgeden aktarılan rapor ve röportajlarda, Mali'li Müslüman sivillerin Rus güçlerince alıkonulup işkence kamplarında toplandığı ifade edildi.

Wagner mensuplarının sivillere elektrik vermek de dahil olmak üzere çeşitli yollarla işkence ettiği ve cihat yanlısı grupların üyelerine dair bilgi almaya çalıştığı kaydedildi.

İşkence gören siviller, kendilerine beyaz ten rengine sahip kişilerin işkence ederek sorular sorduğunu, Malili tercüman ve askerlerin de bu kişilere yardımcı olduğunu aktardı.

Özellikle bölgede yaşayan Fulani çoban ve ailelerin Rus güçlerince hedef alındığı belirtiliyor.

Bölgede sivillere yönelik ihlallerin artmasının, savaşın seyrini etkileyeceği ve Mali hükümetine yönelik tepkiyi artıracağı düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum