Rusya: NATO ülkelerini vururuz

Rusya: NATO ülkelerini vururuz

İngiltere'nin Ukrayna'nın Rusya'yı bombalamasına destek verdiklerini açıklamasına Rusya'dan tehdit gibi yanıt geldi.

İngiltere'nin Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı James Heappey'in Ukrayna'nın Rusya'yı bombalamasını destekledikleri yönündeki açıklamasına Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova, tepki gösterdi.

Zaharova, “Askeri sevkiyat lojistiğini kesmek için Rusya da Kiev rejimine silah sağlayan NATO ülkelerindeki askeri hedefleri vurabilir. Bu durum Ukrayna'da ölüme ve kan dökülmesine yol açıyor" ifadelerini kullandı.

Heappey, İngiltere'nin Ukrayna ordusunun Rusya'nın altyapısını hedef alan saldırılarını desteklediğini ve İngiliz silahlarının bu saldırılarda kullanılmasının “tümüyle meşru” olduğunu söylemişti.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov da dünkü açıklamasında “İngiltere'nin Kiev'i bu tür eylemler için provoke etmesi halinde buna orantılı şekilde yanıt vereceğimizi vurgulamak isterim” dedi. Peskov, “Batılı ülkelerden danışmanların varlığı Kiev'deki karar merkezlerini uzun menzilli silahlarla vurmamız konusunda bir sorun oluşturmaz” ifadelerini kullanmıştı.

katki.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.