Rusya ordunun Starlink kullandığı iddialarını reddetti

Rusya ordunun Starlink kullandığı iddialarını reddetti

Ukrayna, Pazar günü yaptığı açıklamada Rus birliklerinin Ukrayna'nın kontrol ettikleri bölgelerinde Starlink uydu internet sistemlerini kullandığını iddia etmişti.

Kremlin Pazartesi günü yaptığı açıklamada Elon Musk'ın Starlink uydu internet sisteminin ne Rusya'da kullanım için onaylandığını ne de Rusya'ya resmi olarak tedarik edildiğini ve bu nedenle kullanılamayacağını söyledi.

Rusya ile çatışması boyunca Starlink'i askeri iletişim için kullanan Ukrayna, Pazar günü yaptığı açıklamada Rus birliklerinin Ukrayna'nın kontrol ettikleri bölgelerinde Starlink'i kullandığını iddia etmişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov gazetecilerle yaptığı görüşmede şunları söyledi: "Bu bizde onaylı bir sistem değil, dolayısıyla burada resmi olarak tedarik edilemez ve dolayısıyla hiçbir şekilde resmi olarak kullanılamaz."

Ukrayna hükümetini kastederek, "Bu nedenle, belki de burada, Kiev rejimi ile girişimci Musk arasındaki tartışmanın içine girmemeliyiz" dedi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü Pazar günü yaptığı açıklamada Starlink terminallerinin Donetsk'in doğu bölgesindeki Klishchiivka ve Andriivka kasabaları yakınlarında savaşan Rusya'nın 83. Hava Taarruz Tugayı gibi birimler tarafından kullanıldığını iddia etmişti.

Musk Pazar günü X'te yaptığı bir paylaşımda şunları söyledi: "Bildiğimiz kadarıyla hiçbir Starlink doğrudan ya da dolaylı olarak Rusya'ya satılmamıştır."

Musk, aynı zamanda sahibi olduğu X'teki yazısında "Bir dizi yanlış haber SpaceX'in Rusya'ya Starlink terminalleri sattığını iddia ediyor" dedi. "Bu kesinlikle doğru değildir."

Kaynak: Mepa News, Reuters

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.