Rusya Savunma Bakanı Şoygu mühimmat üretimini yetersiz buldu: "Oyalanmayı bırakın"

Rusya Savunma Bakanı Şoygu mühimmat üretimini yetersiz buldu: "Oyalanmayı bırakın"

Rusya Ukrayna işgaliyle birlikte ekonomisini büyük oranda savaşa odaklı hale getirdi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, silah üreticilerine "oyalanmayı bırakmalarını" ve topçu sistemlerinin üretimini daha da arttırmalarını söyledi.

Salı günü Uralların sanayi kenti Yekaterinburg'da silah üreten fabrikaları ziyaret eden Şoygu, şehirleri ve enerji altyapısını hedef alan bir dizi Ukrayna drone saldırısının ardından Rusya'nın hava savunma füzelerinin üretimini arttırdığını söyledi.

Çarşamba günü RBC haber sitesi tarafından Şoygu'nun fabrika gezisinden yayınlanan videoda, Şoygu bir fabrikanın yönetimini yeterince topçu mühimmatı üretmedikleri için azarladı.

Şoygu, "Dinleyin, burada oyalanmayı bırakın çocuklar. Bu işle 2022'de uğraşmaya başladık. Bu makineleri 2023'te tam kapasiteyle çalıştırmış olmalıydık" dedi fabrikanın patronlarına.

"Bir hafta içinde Başkan (Vladimir Putin) tarafından belirlenen hedeflere nasıl ulaşacağımıza dair özel bir teklif almak istiyorum. Bunun yapılması gerekiyor, çünkü tüm bu siparişler savaş alanında çok özel işlerin yapılmasıyla bağlantılı" dedi.

Fabrika müdürü son iki yılda üretimini altı kat arttırdıklarını söyledi.

Rusya, Ukrayna'daki kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için ekonomisini savaşa uygun bir zemine oturttu ve savunma tesislerini 24 saat kesintisiz üretime yönlendirdi.

Interfax'ın Savunma Bakan Yardımcısı Aleksey Krivoruçko'dan aktardığına göre, savunma sanayii bu yıl orduya 2022 ve 2023 yıllarına kıyasla "birkaç kat" daha fazla askeri teçhizat tedarik edecek.

Kaynak: Mepa News, Reuters

katki.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.