Rusya Ukrayna saldırıları nedeniyle bir kenti tahliye ediyor

Rusya Ukrayna saldırıları nedeniyle bir kenti tahliye ediyor

Belgorod kentinden yapılan tahliye Rusya'nın Ukrayna işgaline başladığı tarihten bu yana bir Rus kentinde gerçekleştirilen en büyük tahliye oldu.

Bölge valisi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna sınırına yakın Belgorod kentinde yaşayan yaklaşık 300 kişinin Kiev'in saldırıları nedeniyle tahliye edildiğini söyledi.

Belgorod bölge valisi Vyacheslav Gladkov Telegram'da yayınladığı bir videoda "Geçici olarak tahliye edilmeye karar veren yaklaşık 300 Belgorod sakini şu anda sınırdan daha uzakta bulunan Stary Oskol, Gubkin ve Korochansky bölgesindeki geçici barınma merkezlerine yerleştiriliyor" dedi.

Gladkov, "Son 24 saat içinde Belgorod'lu çocukları şehirden uzakta, diğer bölgelerdeki okul kamplarına göndermek için 1.300 talep aldık" dedi.

Gladkov Cuma günü Belgorod sakinlerine, Ukrayna sınırına 32 kilometreden daha az mesafede olan ve son haftalarda Ukrayna'nın yoğun saldırılarına maruz kalan kentten tahliye edilmelerini teklif etti.

Belgorod'dan yapılan tahliye, Moskova'nın Şubat 2022'de Ukrayna'da "özel askeri operasyon" olarak adlandırdığı işgaline başlamasından bu yana büyük bir Rus kentinde gerçekleştirilen en büyük tahliye oldu.

30 Aralık'ta Ukrayna'nın kente düzenlediği saldırılarda 25 kişi hayatını kaybetti ve bu rakam çatışmaların başlamasından bu yana Rusya'da ölen en yüksek sivil sayısı oldu.

Kaynak: Mepa News, AFP

tg.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.