Ukrayna bir kez daha Rusya'nın Belgorod kentini bombaladı

Ukrayna bir kez daha Rusya'nın Belgorod kentini bombaladı

Topraklarındaki Rus işgaline karşı koymakta zorlanan Ukrayna bir süredir Rusya topraklarına yönelik saldırılarını artırmış durumda.

Rusya'nın Belgorod kenti Perşembe günü geç saatlerde Ukrayna'nın yeni bir bombardımanının hedefi olurken, yetkililer bölgedeki okulların yeni saldırı riski nedeniyle tatil sürelerinin uzatıldığını açıkladı.

Belgorod Valisi Vyacheslav Gladkov, Telegram kanalları Ukrayna sınırına yakın şehirde hasar görmüş araçların fotoğraflarını yayınlarken, son bombardımanda en az iki kişinin yaralandığını söyledi.

Gladkov, "İlk verilere göre iki kurban var. Birinin kolunda, diğerinin ise kaval kemiğinde şarapnel yaralanması var" dedi.

Vali Gladkov, "Hava savunma sistemimiz bölge üzerinde görev yaptı, şehre yaklaşan 10 hava hedefi vuruldu" diye ekledi.

Kremlin iç cephede olağan bir görünüm sağlamaya çalışsa da Belgorod'a yönelik son ölümcül saldırılar Ukrayna'daki çatışmanın etkilerinin Rusya topraklarında daha fazla hissedilmesine neden oldu.

Yetkililer, geçtiğimiz Cumartesi günü kente düzenlenen saldırıda 25 kişinin öldüğünü ve bunun savaşın başladığı Şubat 2022'den bu yana Rusya'da sivillere yönelik en ölümcül saldırı olduğunu söyledi.

Gladkov daha önce yaptığı açıklamada, Ukrayna sınırına yakın bazı belediyelerdeki okullara tatillerini planlanan kış tatilinin ötesine uzatmaları talimatı verildiğini söyledi.

Ülke 7 Ocak'ta Ortodoks Noel'ini kutladığı için Rus okulları bu hafta kapalı.

"Bu belediyelerde bulunan teknik kolejlerde ve üniversitelerde derslerin uzaktan yapılması tavsiye edildi." diye ekleyen Gladkov, tatillerin daha da uzatılabileceğini ifade etti.

Belgorod şehri Ukrayna sınırından yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta yer alıyor ve Kiev güçleri tarafından daha önce de şehre yönelik birçok gelişigüzel bombardıman gerçekleştirildi.

Ukrayna ayrıca Perşembe günü Rusya'nın bir kişinin yaralandığını söylediği bir hava saldırısında Kırım'ın liman kenti Sivastopol yakınlarındaki bir Rus komuta merkezini hedef aldığını söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Cuma günü erken saatlerde Kırım üzerinde Ukrayna'ya ait bir insansız hava aracı saldırısını püskürttüğünü ve ilhak edilen yarımada üzerinde 36 insansız hava aracını imha ettiğini veya durdurduğunu açıkladı.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.