Sunak: İngiltere Ukrayna'nın yanında olmaya devam edecek

Sunak: İngiltere Ukrayna'nın yanında olmaya devam edecek

İngiltere Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğini taahhüt etti.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak Salı günü Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde İngiltere'nin "saldırganlık ve işgalle mücadele eden Ukrayna'nın yanında durmaya kararlılıkla devam edeceği" sözünü verdi.

Başbakanlık sözcüsü görüşmenin özetinde "Başbakan, daha fazla silah yardımı da dahil olmak üzere Ukrayna'ya askeri ve diplomatik destek sağlamak için İngiltere'nin devam eden çalışmalarını ortaya koydu" dedi.

Moskova'nın Ukrayna'ya yönelik hava saldırılarını arttırdığı bir dönemde gerçekleşen bu görüşmede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın Rusya'nın Belgorod kentine yönelik eşi benzeri görülmemiş saldırısının ardından Pazartesi günü saldırıları yoğunlaştırma sözü verdi.

Başbakanlık sözcüsü, Sunak'ın telefon görüşmesi sırasında "Noel döneminde Rus hava saldırılarında ölen ve yaralanan tüm Ukraynalılara başsağlığı dilediğini" söyledi.

Başbakan, saldırganlık ve işgalle mücadele eden Ukrayna'nın 2024 yılı boyunca ve gelecekte de İngiltere tarafından kararlılıkla desteklenmeye devam edileceğini söyledi.

Sözcü sözlerine şunları da ekledi: "Liderler Karadeniz'deki gelişmeler ve İngiltere tarafından tedarik edilen karadan havaya füzelerle desteklenen Ukrayna hava savunmasının başarısı da dahil olmak üzere çatışmadaki son gelişmeleri ele aldılar."

İngiltere hükümeti geçtiğimiz hafta Rusya'nın saldırılarının artmasının ardından Ukrayna'ya yaklaşık 200 hava savunma füzesi göndereceğini açıklamıştı.

Savunma Bakanlığı'na göre bu füzeler, Rus insansız hava araçlarını ve füzelerini "inanılmaz bir isabetle" vurabilen İngiliz yetenekli hava savunma sistemlerini takviye edecek.

Kaynak: Mepa News

x.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum