"Rusya, Ukrayna topraklarını kendine bağlamak için referandum yapacak"

"Rusya, Ukrayna topraklarını kendine bağlamak için referandum yapacak"

Kremlin'in gelecek ay Ukrayna'da işgal ettiği iki bölgeyi kendisine bağlamak için referandum yapmayı planladığı belirtildi.

Bağımsız Rus haber sitesi Vyorstka'ya konuşan hükümet kaynakları, Moskova'nın "sabırsız" olduğunu ve savaş alanındaki açmaz devam ederken Donetsk ve Luhansk'ı Rusya'ya bağlamak için referandum yapmak istediğini belirtti. 

Haberde Rusya'nın daha ilerleyen tarihlerde Ukrayna'nın işgal altındaki Herson ve Zaporijya bölgelerini de kendisine bağlamak için referandum yapmayı planladığı bildirildi. 

Kaynaklara göre mevcut plan, 14 Eylül'de Rus yanlısı ayrılıkçıların Donbas'ta kurduğu Donetsk ve Luhansk 'halk cumhuriyetleri'nde referandumlar yapılması. 

Kremlin yanlısı Birleşik Rusya partisinin lideri Andrey Turçak, perşembe günü yaptığı konuşmada Donbas'ın ayrılıkçı kontrolündeki bölgelerine ithafen, "Bunlar Rusya yanlısı topraklar" demişti. 

Rusya temmuz itibariyle Luhansk'ın tamamını ele geçirse de Donetsk'in büyük bölümü hala Kiev'in kontrolünde bulunuyor. 

Vedomosti'ye konuşan Kremlin'e yakın bir kaynak ise, "Henüz kesin bir senaryo yok. Moskova'nın planları savaş alanındaki duruma bağlı" dedi. 

ABD, Rusya'nın bu hafta bitmeden işgal atlındaki Ukrayna toprakları için referandum yapılabileceğini duyurabileceğini ifade etmişti.

Kaynak: T24

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.