"Rusya Almanya'da eğitim gören Ukrayna askerlerini takip ediyor"

"Rusya Almanya'da eğitim gören Ukrayna askerlerini takip ediyor"

Rusya'nın Almanya'da askeri eğitim alan Ukrayna ordu personelini gizlice gözetlediği iddia edildi.

Almanya merkezli Del Spiegel'in haberine göre, Almanya güvenlik güçleri, Rusya istihbarat servisinin Renanya-Palatina eyaletinin Idar-Oberstein bölgesinde ve Bavyera eyaletinin Grafenwöhr ilinde Batı üretimi silahlarla eğitim alan Ukrayna askerlerine yönelik birtakım casusluk faaliyetlerinde bulunduğunu tespit etti.

Ukrayna güçleri İdar-Oberstein'deki eğitim alanlarında Howitzer 2000 obüs, Grafenwöhr ilindeyse ABD tarafından ağır topçu sistemleri eğitimleri alıyor.

Habere göre Alman askeri yetkililer, Ukrayna birliklerinin eğitim aldığı alanların hemen dışında kimliği belirsiz araçların varlığını saptadı.

Spiegel'e göre Alman yetkililer ayrıca, eğitim tesislerinin üzerinden küçük insansız hava araçlarının keşif uçuşu yaptığını belirledi.

Ancak bu İHA'lar kısa süre içerisinde gözden kayboldu.

Öte yandan Rus istihbaratının Ukraynalı askerlerinin mobil cihazlarına erişme girişimlerinde bulunduğu ileri sürüldü.

Rusya Almanya içerisinde daha önce de casusluk girişimlerinde bulunmuştu.

Almanya, geçtiğimiz yıl eski bir Çeçen komutanı öldürmesi sebebiyle bir Rusya vatandaşını ömür boyu hapse mahkum etmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.