Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Ukrayna işgalini neden yavaşlattıklarını açıkladı

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Ukrayna işgalini neden yavaşlattıklarını açıkladı

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, sivil kayıpları önleme çabalarının Ukrayna'daki ilerleyişlerini yavaşlattığını, ancak bunu bilinçli olarak yaptıklarını savundu.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna'daki "operasyonu" kasıtlı olarak yavaşlattıklarını açıkladı. Şoygu, bu yavaşlama kararının gerekçesini de, sivil kayıpları azaltma çabası olarak ifade etti.

Özbekistan'daki Şangay İş Birliği Örgütü'nün Savunma Bakanları toplantısında konuşan ve Ukrayna'da insancıl hukuka uyduklarını savunan Şoygu, "Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin komuta noktaları, hava alanları, depolar, müstahkem mevkiler ve savunma sanayi tesisleri dahil olmak üzere askeri altyapı tesislerine yüksek hassasiyetli silahlarla saldırılar düzenleniyor. Aynı zamanda sivil kayıpları önlemek için her türlü çaba gösteriliyor. Bu kesinlikle ilerleyişi yavaşlatıyor ama biz bunu bilinçli olarak yapıyoruz" diye konuştu.

Savunma Bakanı Şoygu, Rusya'nın resmi haber ajansı TASS'da yer alan açıklamalarında, Rus birliklerinin, "kurtarılmış bölgelerde barışçıl yaşamı tesis etmek için sistematik bir çalışma yürüttüğünü", Ukrayna birliklerinin ise "yakıp yıkma taktikleri uyguladığını, uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve terörist gibi davrandığını" savundu. "Konutlarda, okullarda, hastanelerde ve anaokullarında ateş mevzileri kuruyor, buralara tanklar ve toplar konuşlandırıyor ve sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyorlar" diyen Bakan, Kiev'in sivillere ve sivil altyapı tesislerine mümkün olduğunca fazla zarar vermek amacıyla yerleşim yerlerini kasıtlı olarak bombaladığını ve Lepestok anti-personel kara mayınları attığını öne sürdü.

Kaynak: DW Türkçe

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.