Putin, Rus ordusundaki asker sayısını artırma emri verdi

Putin, Rus ordusundaki asker sayısını artırma emri verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus ordusundaki asker sayısının 1 milyon 150 bine çıkarılmasını emrini verdi.

Rusya'nın 24 Şubat'ta başlattığı Ukrayna işgali sırasında binlerce askerini kaybettiği ifade edildiği şu sıralarda Putin, ordudaki asker sayısını 2023 yılının başlangıcına kadar 137 bin kişi artıracak bir kararı imzaladı.

Moskova yönetimi, Ukrayna işgalinde yalnızca 'gönüllü sözleşmeli askerler'in hizmet verdiğini savunuyor.

Perşembe günü yayımlanan karara göre, Rus ordusundaki personel sayısı 2 milyon 39 bin 758'e çıkacak. Bu personel sayısından 1 milyon 150 bin 628 kişinin asker olduğu biliniyor.

Öte yandan Rusya'nın 2018 yılında çıkardığı bir kararla da ordu personeli sayısı 1 milyon 902 bin 758'e çıkarılmıştı.

Rusya'nın "gönüllü askerleri" Ukrayna'ya konuşlandırma isteğinin yanı sıra Rus paralı askeri şirketlerin de personel arayışında olduğu belirtiliyordu.

Dahası, Rusya'nın ve birlikte hareket ettiği Wagner paralı askerlerinin Ukrayna'ya konuşlandırmak üzere azılı suçlular dahil birçok kişiyi işe alma arayışında olduğu ifade ediliyor.

Putin ayrıca son yıllardaki nüfus kaybı sebebiyle annelere en az 10 çocuk yapmaları durumunda milyonlarca Rus rublesi vaadinde bulunmuştu.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum