Rusya Ukrayna'da tren istasyonunu vurdu: 22 ölü

Rusya Ukrayna'da tren istasyonunu vurdu: 22 ölü

Ukrayna Rusya'nın sivilleri hedef aldığı saldırıda 22 kişinin yaşamını yitirdiğini duyururken TASS haber ajansı da Ukraynalı güçlerin saldırısında 4 sivilin yaralandığını açıkladı.

Kiev yönetimi yetkilileri, Rusya'nın Ukrayna Bağımsızlık Günü'nde bir tren istasyonuna saldırısı sonucunda 22 sivilin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkenin doğusundaki Dnipropetrovsk bölgesinde bulunan Çapline tren istasyonuna yönelik Rus saldırısında ölü sayısının artabileceğine işaret etti.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kyrylo Tymoshenko yaptığı açıklamada Rus güçlerin söz konusu bölgeye ardı sıra saldırılar gerçekleştirdiğini duyurdu.

İlk saldırıda Rus güçlere ait bir füzenin bölgedeki bir evi isabet aldığı ve bunun sonucunda bir çocuğun yaşamını yitirdiği ifade edilirken, ikinci saldırının ise tren istasyonuna yönelik olduğu kaydedildi.

Yetkililer, tren istasyonuna düzenlenen saldırıda 21 kişinin hayatını kaybettiği açıkladı.

Rusya tarafından konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Rusya'nın saldırısını kınarken dünya genelinde ortaklarıyla hareket etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Öte yandan Rusya devlet haber ajansı TASS, Ukrayna güçlerinin Donetsk oblastında yer alan Kuibyshevsky ilçesine yönelik ağır topçu saldırısında 4 sivilin yaralandığını açıkladı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.