Rusya: Ukrayna'nın İHA üretim tesislerini vurduk

Rusya: Ukrayna'nın İHA üretim tesislerini vurduk

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri, geçen senenin son gününde Ukrayna’nın insansız hava aracı üretim tesislerine bombardıman düzenlediklerini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri, geçen senenin son gününde Ukrayna’nın insansız hava aracı üretim tesislerine bombardıman düzenlediklerini duyurdu. Bu bombardımanlarla, Ukrayna tarafının Rusya’ya karşı gerçekleştirmeyi planladığı saldırıların önünün kesildiği kaydedildi.

Sputnik'in haberine göre, Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus hava güçlerinin dün Ukrayna’nın savunma sanayi tesisleri ile insansız hava aracı konuşlanma yerlerine bombardıman düzenlediklerini, böylelikle Ukrayna ordusunun Rusya’ya karşı saldırı gerçekleştirme planlarını bozduklarını belirtti.

Konaşenkov “31 Aralık’ta Rusya Federasyonu hava güçleri tarafından Ukrayna’nın insansız hava aracı üretimi için kullanılan savunma sanayi tesislerine uzun menzilli ve yüksek hassasiyetli silahlar ile bombardıman düzenlenmiştir” açıklamasını yaptı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü, “Söz konusu tesislerde üretilen insansız hava araçları Rusya Federasyonu’na karşı terör saldırıları gerçekleştirmek için kullanılacaktı” diye ekledi.

Üretim tesislerinin yanında, Ukrayna’da insansız hava araçlarının bekletildiği ve saldırı için havalandıkları yerlere de hava saldırıları düzenlendiğini kaydeden Konaşenkov, “Kiev rejiminin yakında Rusya Federasyonu’na karşı terör saldırıları düzenleme planları bozulmuştur” ifadelerini kullandı.

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.