Rusya Ukrayna'ya ait gıda stoklarına el koyuyor

Rusya Ukrayna'ya ait gıda stoklarına el koyuyor

Rus güçleri, ele geçirdikleri bölgelerde Ukrayna’ya ait gıda ürünlerine el koymaya devam ediyor.

Rus güçleri, ele geçirdikleri bölgelerde Ukrayna’ya ait gıda ürünlerine el koymaya devam ediyor. Rus güçlerinin buğday ve tahıl ürünlerinin yanı sıra Ukrayna’ya ait ayçiçek yağına da el koyduğu bildirildi.

Rus askerlerin, kontrol altında tuttuğu Zaporijjya’ya bağlı Pologı bölgesindeki yağ fabrikasındaki ayçiçek yağını çaldığı duyuruldu.

Kırım Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre, Zaporijjya Savunma Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, “İşgalci yağmacıların sıradaki kurbanı Pologı Yağ Fabrikası oldu. İşgalden önce bu fabrika bölgeye en çok kar getiren işletmelerden biriydi.” denildi. Rus güçlerin şu an, şirketin yabancı ortaklara gönderilmesi gereken hazır ürünleri fabrikadan başka bir yere sevk ettiği ifade edildi.

Rusya Federasyonu Krasnoyarsk Bölgesi Yasama Meclisinin resmi internet sitesinde, 28 Nisan 2022 tarihinde, meclis üyelerinin Krasnoyarsk Bölgesi tarım ürünleri fonlarını, kısmen kontrol altına alınan Ukrayna’nın Herson bölgesindeki tahıldan sözde “ithal ederek” yenilemeye karar verdiğine dair bir açıklama yayımlandı.

Rus güçlerinin kontrol altına aldığı Herson, Zaporijjya bölgelerindeki buğday depolarında bulunan buğday ve tahıl ürünlerinin önce işgal altındaki Kırım’a oradan da Rusya’ya gönderildiği tespit edildi. Ayrıca Berdyansk kentinin limanında bulunan 5 buğday yüklü geminin kaybolduğu bildirildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın yasa dışı eylemlerini kınayarak Ukraynalı tarımcılarına ait buğdayı ve tahılları çalarak Kremlin yönetiminin, Stalin ve Nazi rejimlerinin suçlarını devam ettirdiğine dikkat çekti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.