Rusya ve Çin'den ortak askeri tatbikat

Rusya ve Çin'den ortak askeri tatbikat

Rusya ve Çin 7 gün boyunca sürecek ortak geniş kapsamlı bir askeri tatbikat gerçekleştirecek.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 1-7 Eylül tarihleri içerisinde yapılması planlanan Vostok (Doğu) 2022 askeri tatbikatının 50 bin asker, 140 savaş uçağı ve 60 savaş gemisinin katılımıyla Uzak Doğu Rusya'sı ve Japon Denizi'nde gerçekleşeceğini duyurdu.

Rusya'nın uzak doğu bölgesindeki askeri alanlarda düzenlenecek tatbikata ayrıca Çin, Hindistan, Laos, Moğolistan, Nikaragua ve Esed rejiminden de askeri birlikler katılım gösterecek.

Öte yandan Rusya ve Çin donanması, Japon Denizi'nde iletişimin ve ekonomik faaliyet alanların korunmasını ve kıyılar boyunca konuşlu kara birliklerine yönelik desteği sağlamak için müşterek hareket edecek.

İki ülke son yıllarda Japon ve Doğu Çin Denizi'nde donanma ve bombardıman uçaklarının da dahil olduğu ortak askeri tatbikatlar düzenlemişti.

Çin Savunma Bakanlığı geçtiğimiz günlerde, Hindistan, Belarus, Moğolistan, Tacikistan ve diğer ülkelerin katılacağı ortak askeri tatbikat için Rusya'ya asker göndereceklerini açıkladı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.