Çin tatbikat için Rusya'ya asker gönderiyor

Çin tatbikat için Rusya'ya asker gönderiyor

Çin Savunma Bakanlığı, Rusya, Hindistan, Belarus, Moğolistan, Tacikistan ve diğer ülkelerin katılacağı ortak askeri tatbikat için Rusya'ya asker göndereceklerini açıkladı.

Bugün yapılan açıklamada, Çin'in ortak askeri tatbikatlara katılımının "mevcut uluslararası ve bölgesel durumla ilgili olmadığı" kaydedildi.

Ukrayna'ya açtığı savaşın maliyeti yüksek olan Rusya geçen ay, 'Vostok' (Doğu) tatbikatlarının, 30 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında yapılacağını açıklamıştı.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, bazı yabancı güçlerin de tatbikata katılacağı bildirilen açıklamada ülkelerin isimleri yer almamıştı.

'Vostok' tatbikatlarının bir benzeri en son 2018 yılında, Çin'in ilk kez katılımıyla yapılmıştı.

Çin Savunma Bakanlığı, tatbikatlara katılımının Rusya'yla yapılan yıllık işbirliği anlaşması kapsamında gerçekleşeceğini kaydetti.

Açıklamada, "Amaç, katılımcı ülkelerin orduları ile pratik ve dostane işbirliğini derinleştirmek, katılımcı taraflar arasındaki stratejik işbirliği düzeyini artırmak ve çeşitli güvenlik tehditlerine yanıt verme yeteneğini güçlendirmek" denildi.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, iki ülke arasında giderek yakınlaşan ilişkiler kuruyor.

Rusya 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal etmeden önce Pekin ve Moskova arasında 'sınırsız' ortaklık anlaşması yapıldığı açıklanmıştı.

Ancak Amerikalı yetkililer, Çin'in ABD öncülüğünde Rusya'ya karşı getirilen yaptırımları delme girişiminde bulunduğunu ya da Rusya'ya askeri teçhizat sağladıklarını görmediklerini bildirmişti.

Tatbikatın yapılacağı Rusya'nın doğusundaki askeri bölge, Sibirya'nın bazı kesimlerini de içeriyor. Bölgenin komuta merkezi, Çin sınırındaki Habarovsk'ta bulunuyor.

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.