Rusya ve Esed rejimi Ekim ayında 13'ü çocuk 82 sivili öldürdü

Rusya ve Esed rejimi Ekim ayında 13'ü çocuk 82 sivili öldürdü

Esed rejimi ve destekçisi Rusya'nın, Suriye’de Ekim ayında düzenlediği bombardımanlar sonucunda 13'ü çocuk 82 sivil hayatını kaybetti.

Suriye Sivil Savunma Örgütü (Beyaz Baretliler) tarafından dün sosyal medya aracılığıyla yayınlanan rapora göre, Esed rejimi ve Rusya’ya bağlı kuvvetlerin Suriye’de Ekim ayında düzenlediği bombardımanlar sonucunda 82 sivil yaşamını yitirdi. Bunların 13’ünun çocuk, 10’unun kadın olduğu bildirildi.

Raporda, rejim ve destekçisi Rusya’nın, sivil yerleşim alanlarını hava ve karadan bombaladığı kaydedildi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nun aktardığı bilgilere göre, Beyaz Baretlililerin, bombardımanların sonucunda enkaz altında kalan 2 bin 458 sivili kurtardığı, 235 yangını söndürdüğüne işaret edilen raporda, gönüllülerin bombardıman tehdidine rağmen 4 bin 126 sosyal hizmet çalışması yaparak 94 bomba kalıntısını temizlediği aktarıldı.

Raporda, Sivil Savunma Örgütü’nün 274 farkındalık çalışması gerçekleştirdiği, örgüte bağlı kadınların ise 7 bin 457 tıbbi operasyon yaptığı ifade edildi.

Esed rejimi ve Rusya’ya ait savaş uçaklarının, dün, İdlib’in batısındaki Cisr el-Şuğur beldesine yönelik düzenlediği bombardımanlar sonucunda bir sivil savunma merkezi kullanılamaz hale gelmişti. 

Önceki gün, Halep’in kuzeyindeki Anadan beldesini hedef alan rejim saldırıları sonucunda ise 2 sivil savunma merkezi tahrip olmuştu. 

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.