Rusya İdlib'de yine sivilleri vurdu: Aynı aileden 5 kişi öldü

Rusya İdlib'de yine sivilleri vurdu: Aynı aileden 5 kişi öldü

Rus savaş uçaklarının İdlib'in güneyindeki sivil yerleşimleri hedef aldığı hava saldırılarında aynı aileden en az 5 kişi yaşamını yitirdi.

Rus savaş uçaklarının İdlib'in güneyindeki sivil yerleşimleri hedef aldığı hava saldırılarında aynı aileden en az 5 kişi öldü çok sayıda kişi de yaralandı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre Rus savaş uçakları sabah 9.30 sularında İdlib'in güneyindeki Kefr Sicna ve Maret Numan beldeleri ekseninde birden fazla hava saldırısı gerçekleştirdi.

Sivil yerleşimlerin hedef alındığı saldırılarda sivil savunma ekiplerince yapılan açıklamaya göre aynı aileden en az 5 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

Enkaz altında kalan sivilleriyle kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

dd-006.jpg

Bölgeye düzenlenen Rus hava saldırısı

Türkiye ile Rusya arasında 22 Ekim tarihinde imzalanan Soçi Mutabakatı'nın ardından Rusya'ya ait savaş uçakları İdlib kırsalında sivil yerleşimlere yönelik hava saldırılarını artırmış durumda.

Kaynak: Mepa News

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.