"Rusya ve Esed rejimi İdlib'de hastaneleri, okulları, pazar yerlerini vuruyor"

"Rusya ve Esed rejimi İdlib'de hastaneleri, okulları, pazar yerlerini vuruyor"

Birleşmiş Millerler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, İdlib’deki saldırıların durdurulması çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, İdlib’e düzenlenen hava saldırılarının durdurulması için çağrı yaptı. Bachelet, Suriye rejiminin ve müttefiklerinin İdlib'de hastaneleri, okulları, market, fırın gibi sivil yapıları vurduğunu söyledi, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’nden yapılan açıklamaya göre, Bachelet, bombalanan noktaların "kazayla" vurulmasının mümkün görünmediğini vurguladı.

‘Sivillere yönelik kasti saldırıların, savaş suçu olduğunu, emri verenler ve saldırıyı gerçekleştirenlerin eylemlerinden dolayı sorumlu olduğunu belirten Bachelet, ‘Suriye'de devam eden kıyımın artık uluslararası camianın radarında olmamasından endişe duyduğunu’ da ifade etti.

İdlib’deki hava saldırıları yüzünden, son 10 günde 26'sı çocuk, en az 103 sivilin hayatını kaybettiğini belirten Bachelet, şöyle devam etti:

"Artık hava saldırıları haftada birkaç kez ciddi sayıda sivil ölümlere neden oluyor. BM Güvenlik Konseyi'nin daimi 5 üyesi güçlerini ve etkilerini savaşın durması için kullanmak konusunda anlaşamıyorlar. Bu, dünyanın en güçlü ülkelerinin liderlik gösterme başarısızlığıdır ve bunun sonucu büyük çaplı bir trajedidir."

Bachelet, Suriye'de etkisi bulunan ülkelere de çağrıda bulundu:

"Suriye'de, gerginliği azaltma konusunda uzlaşan etkili taraflar, askeri harekatı durdurmak ve savaşan tarafları müzakere masasına oturtmak için güçlerini acilen kullanmalıdır."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.