Papa’dan Esed'e mektup: İdlib'de sivilleri hedef almayın

Papa’dan Esed'e mektup: İdlib'de sivilleri hedef almayın

Beşar Esed'e çatışmaların devam ettiği İdlib’deki sivillerle ilgili bir mektup gönderen Katolik Kilisesi lideri Papa Francis'in, mektubunda 'Yerlerinden edilmiş kişilerin güvenli bir şekilde geri dönmesini sağlayın' ifadelerini kullandığı belirtildi.

Katolik Kilisesi lideri Papa Francis, Beşar Esed’e çatışmaların devam ettiği İdlib’deki sivillerle ilgili bir mektup gönderdi.

Vatikan Basın Ofisinin yeni müdürü Matteo Bruni, mektubun İnsani Gelişme Hizmeti'nin yöneticisi Kardinal Peter Kodwo Appiah Turkson ve Suriye'deki Katoliklerin lideri Kardinal Mario Zenari tarafından Esed'e sunulduğunu söyledi.

Papa Francis'in mektubunda, "Suriye'deki insanlık dışı durum ve özellikle İdlib'deki sivil nüfusun dramatik yaşam şartları hakkındaki derin endişelerini paylaştığı" bildirildi.

Vatikan Devlet Bakanı Pietro Parolin medyaya Papa'nın gönderdiği mektubun ayrıntılarını, "Sivillerin hayatlarının korunmasının yanı sıra okullar, hastaneler ve sağlık merkezlerinin hedeften çıkarılması konusunda ricacı olundu" şeklinde açıkladı.

Mektupta Papa Francis'in ayrıca, Esed'e "Uzlaşma sürecinde acil olarak önemli hamleler yapın. Sürgünlerin ve ülke içinde yerlerinden edilmiş kişilerin güvenli bir şekilde geri dönmesini sağlayın. Bu konuda somut adımla atın" çağrısında bulunduğu açıklandı. 

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.