Rusya ve Esed rejiminden İdlib'de hava saldırısı: 2'si çocuk 5 sivil öldü

Rusya ve Esed rejiminden İdlib'de hava saldırısı: 2'si çocuk 5 sivil öldü

Suriye’nin kuzeyinde yer alan İdlib’deki Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde Rusya ve rejime ait savaş uçakları tarafından düzenlenen hava saldırılarında 2’si çocuk 5 sivil hayatını kaybetti, 20’den fazla kişi de yaralandı.

Esed rejimine ait savaş uçakları Suriye’nin kuzeyindeki İdlib’de Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde yer alan Nekir, Ahsam ve Kansafra’ya 12 hava saldırısı düzenlerken, Rusya’ya ait savaş uçakları ise Kuzeybatı Hama kırsalındaki Tel Meleh ve Cubeyn köylerine 8 hava saldırısı gerçekleştirdi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Direktörü Rami Abdurrahman, AFP’ye yaptığı açıklamada Rusya ve rejim güçlerinin hava saldırılarında 2’si çocuk 5 sivilin hayatını kaybettiğini, 20’den fazla kişi de yaralandığını söyleyerek, “Rejim ve Rusya’ya ait savaş uçaklarının hava saldırıları devam ediyor" dedi.

Abdurrahman, rejime ait savaş uçaklarının 4 günün ardından Cuma gece yarısından sonra saldırılara yeniden başladığını belirterek, güney İdlib kırsalındaki Tel Nar ve Kafr Sicnah çevresinde varil bombası kullanıldığını açıkladı.

SOHR’a göre rejim güçleri karada ise yine Cuma gece yarısının ardından Kuzeybatı Hama kırsalındaki Kleydan ve Kuzey Hama kırsalındaki Kafr Zita ve Latamina bölgelerine saldırı düzenledi.

Hamavi kırsalındaki Tel Havaş, Hardana, Huveyz, kırsalındaki Tel Meleh ve Cubbeyn bölgeleri ise rejim güçleri ile muhalifler arasında karşılıklı saldırılar yaşandı.

Hedef alınan Türkiye sınırındaki bölge, rejim güçleri ile muhalif grupların silahlardan arındırılmış bir bölge ile birbirlerinden ayrılmasını öngören Soçi Anlaşması kapsamında yer alıyor.

Esed rejimi ve müttefiği Rusya, Nisan ayı sonlarından bu yana, İdlib ve komşusu Halep ile Hama’ya yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı.

BM: 23 hastane saldırıya uğradı

Birleşmiş Milletler (BM), yaklaşık üç milyon nüfusa sahip İdlib’de gerginliğin yükselmesi halinde, Suriye’de çatışmaların başladığı 2011’den  bu yana en kötü insani felaketlerden birinin yaşanabileceği konusunda uyardı.

BM verilerine göre İdlib ve çevresinde çatışmaların patlak verdiği Mayıs ayından bu yana 23 hastane saldırılara maruz kaldı. Çoğu Türkiye sınırına yakın olan güvenli bölgelere gitmek üzere yaklaşık 330 bin kişi ise göç etmek zorunda kaldı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.