Rusya ve Esed rejimi sivilleri vurmaya devam ediyor

Rusya ve Esed rejimi sivilleri vurmaya devam ediyor

Rusya ve Esed rejimi Suriye'nin kuzeyinde sivillere yönelik saldırılarına devam ediyor.

Rusya ve Esed rejimi Suriye'nin kuzeyinde sivillere yönelik saldırılarına devam ediyor.

Rusya destekli Esed rejimi savaş uçaklarının İdlib kırsalında düzenlediği hava saldırısında birden fazla kişi öldü ve yaralandı.

Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre İdlib'in güney kırsalındaki Han Şeyhun beldesine Esed rejimine ait savaş uçakları tarafından düzenlenen hava saldırısında ilk belirlemelere göre iki sivil hayatını kaybetti ve çok sayıda sivil de yaralandı.

Saldırı sonrası bölgeye intikal eden sivil savunma ekipleri şimdiye kadar enkaz altından iki ceset çıkardı.

Son günlerde İdlib güney kırsalındaki sivil yerleşimler Rusya ve Esed rejimi savaş uçakları tarafından yoğun bir şekilde hedef alınıyor.

Yerel kaynaklar Hama kırsalındaki ilerleme girişimi başarısız olan Rusya ve Esed rejiminin sivil alanlara yönelik bombardımanlar düzenleyerek 'intikam aldığını' ifade ediyor.

Rusya ve Esed rejiminin Hama kırsalındaki ilerleme girişimlerine karşılık olarak, Suriye muhalefetine bağlı silahlı güçler de son dönemde Halep, Lazkiye ve Hama kırsalında rejim mevzilerine yönelik saldırılarını sıklaştırmış durumda.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.