Suriyeli muhalifler Lazkiye bölgesindeki Türkmen Dağı'na saldırı başlattı

Suriyeli muhalifler Lazkiye bölgesindeki Türkmen Dağı'na saldırı başlattı

Suriyeli muhalif gruplar Lazkiye iline bağlı Türkmen Dağı bölgesinde Esed rejimine ait askeri mevzilere kapsamlı bir saldırı başlattı.

Suriyeli muhalif gruplar Lazkiye iline bağlı Türkmen Dağı bölgesinde Rusya destekli Esed rejimine ait askeri mevzilere kapsamlı bir saldırı başlattı.

Bugün sabah saatlerinde Suriye'nin kuzeybatı bölgesinde yer alan Lazkiye ili kırsalındaki Türkmen Dağı'nda muhaliflerin başlattığı operasyonlar halen devam ediyor.

Hurras ed Din öncülüğündeki "Ve Harridil Muminin (İnananları Teşvik Et)" operasyon odası tarafından başlatılan saldırıda bazı bölgeler rejimden ele geçirildi.

Yerel kaynaklar Hurras ed Din'in bölgeden resmi kanallar dışında görüntü aktarılmasını yasakladığını belirtti.

Bölgeden aktarım yapan kaynaklara göre saldırıya Cebel İslam, Ketaib el İman ve Özbek İmam Buhari Ketibesi de katılıyor.

Çatışmalarda muhalifler ilerlerken Esed rejimine bağlı unsurlardan çok sayıda kişi öldürüldü ve yaralandı. Aynı zamanda çok sayıda rejim mensubu da muhaliflerce esir alındı.

"Ve Harridil Muminin" operasyon odası tarafından yapılan açıklamada, Türkmen Dağı'nda bulunan Esed rejimine ait bir mühimmat deposunun da patlatıldığı rapor edildi.

Hama kırsalında ilerleme girişimi

Öte yandan Rusya destekli Esed rejimi dün gece saatlerinden bu yana Hama'nın kuzey kırsalında da ilerleme girişimlerinde bulundu.

Esed rejiminin saldırıları muhaliflerce püskürtülürken, rejime bağlı çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

Her iki bölgede de şiddetli çatışmaların devam ettiği belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.